15170897_10205875652768804_4449582752360526042_n

Volledige livestream Manifestatie voor de vrijheid van meningsuiting en tegen zwarte piet

 

Op 12 november zijn er 200 vreedzame demonstranten met politiegeweld in Rotterdam opgepakt, omdat zij gebruik van hun vrijheid van meningsuiting wilden maken. De vreedzame burgers waren onderweg naar Maassluis om zich met behulp van anti-Zwarte Piet T-shirts en spandoeken uit te spreken tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet.
De mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft in een verklaring laten weten zich ernstig zorgen te maken over de mensenrechtenschennis tijdens de gewelddadige arrestaties. Zowel het demonstratieverbod als het beëindigen van het protest was volgens Amnesty disproportioneel en onrechtmatig. Amnesty wil een onafhankelijke onderzoek naar het optreden van de politie en burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Op 27 november organiseerden Rotterdamse bewoners met steun van KOZP een krachtige manifestatie bij de Rotterdam Ahoy. Tijdens deze krachtige manifestatie uitten wij onze mening over racisme op een vreedzame manier. Tijdens de Manifestatie konden mensen zich laten inspireren door krachtige toespraken afgewisseld met poëzie en live muziek van o.a. U-Niq, Jerry King Luther Afriyie, Jessy de Abreu, Insayno, Gikkels en Kunta Rincho.

DE CLUB VAN SINTERKLAAS
Op hetzelfde moment organiseerde SBS6 in Ahoy Rotterdam ‘De club van Sinterklaas’ met honderden racistische Zwarte Pieten. SBS6 en de stad Rotterdam verzaken in hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om de sinterklaastraditie een inclusief feest voor alle kinderen te realiseren. Wij eisen een sinterklaasfeest dat niemand buitensluit en alle kinderen evenveel plezier verzorgt.

Volledige livestream van Kevin P. Roberson

Speech Jessy de Abreu


“Enkele tientallen demonstreerden gisteren voor Ahoy tegen de racistische karikatuur zwarte piet. Zo ook Nourdin El Ouali. En ook al wordt deze voorhoede door een gevestigde orde belachelijk gemaakt, geproblematiseerd en gecriminaliseerd. In zijn speech legt Nourdin uit waarom hij trots is om op zo’n dag schouder aan schouder te mogen staan met onder meer Jerry, Chantelle, Andre en Kevin. Geen hek, knuppel of burgemeester kan deze energie, beweging en vooruitgang stoppen.”


“Een impressie van het protest op zondag 27 november bij het “Club van Sinterklaas”-feest in de Rotterdamse Ahoy-hallen. Ondanks de gigantische beperking opgelegd door burgemeester Aboutaleb, en na een stille tocht naar de manifestatieplek (spandoeken en leuzen door de politie verboden!), maakten de anti-racisten er een strijdbare bijeenkomst van met een reeks geweldige toespraken.” van Doorbraak

 


“Tegenstanders van Zwarte Piet laten zondagmiddag opnieuw van zich horen in Rotterdam. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet manifesteert bij Het Club van Sinterklaas Feest in Ahoy. Enkele tientallen mensen zijn tot nu toe op de been.De demonstranten staan sinds 12.45 uur bij de evenementenhal. Er was veel politie rondom Ahoy. Agenten hebben een klein groepje mensen gefouilleerd, zegt een verslaggever van RTV Rijnmond.”