Freedom Ride to Meppel – Banner
DE STRIJD GAAT DOOR – FREEDOM RIDE TO MEPPEL INFORMATIESESSIE – DINSDAG 20 OKTOBER

Vorige week woensdag hebben vertegenwoordigers van KOZP een gesprek gehad met burgemeester Jan Westmaas van Meppel. Wij hebben een betekenisvolle plek opgeëist voor de demonstratie voor het vreedzame protest. Vandaag, 13 oktober 2015, is bekend geworden dat bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel dit jaar schoorsteenpieten mee zullen lopen. Wat ook uit het persbericht blijkt is dat zwarte piet nog steeds onderdeel uit zal blijven maken van de intocht. Hiermee is de intocht nog niet racisme me vrij, dit is reden voor ons om de strijd voort te zetten en met zijn allen naar Meppel te gaan en een zwarte Piet-vrije intocht op te eisen!

KOZP Informatiesessie Freedom Ride to Meppel

Op dinsdag 20 oktober organiseren wij een informatiebijeenkomst in Amsterdam voor alle mensen die dit jaar mee gaan naar Meppel om hun stem te laten horen voor een zwarte Piet-vrij Sinterklaasfeest. Wij zullen vragen verzamelen en deze beantwoorden. Vragen zoals:

  • Wat gaan we precies doen in Meppel?
  • Kan ik gearresteerd worden en zo ja, wat kunnen de gevolgen zijn?
  • Hoe kunnen we de veiligheid van vreedzame demonstranten garanderen?
  • Hoe kunnen ervoor zorgen dat de media op een eerlijke manier over de actie schrijft?
  • Hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren voor de Freedom Ride to Meppel?
  • Waarom heet het protest de “Freedom Ride” to Meppel?

Lessen van de #BlackLivesMatter bewegingDerecka-Purnell

Daarnaast hebben we een speciale gast uit de Verenigde Staten, Derecka Purnell. Ze is actief in de #BlackLivesMatter beweging, moeder én student op de prestigieuze Harvard Law School. Derecka zal haar kennis en ervaring vanuit de sociale protestbeweging #BlackLivesMatter met ons delen. Het publiek is welkom om vragen te stellen en aan met KOZP mee te denken om de Freedom Ride to Meppel zo effectief mogelijk te organiseren.

Stel je vragen of deel suggesties met KOZP

Heb jij suggesties of vragen over de Freedom Ride to Meppel, stel ze dan alvast via de website of in een comment op Facebook. KOZP zal zo veel mogelijk vragen proberen te beantwoorden.

Wanneer? Dinsdag 20 oktober 2015
Waar? Amsterdam, locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding via de website
Tijd? 19.00 – 21.30 uur
Aanmelden? Via onderstaand formulier