Hoorzitting: beperking demonstratie Kick Out Zwarte Piet nationale intocht Gouda 2014

Donderdag 23 april 2015 vindt in Gouda de hoorzitting plaats over het bezwaar tegen het besluit van de burgemeester van Gouda om een beperking op te leggen bij de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) op 15 november 2014.

Na de aankondiging van een vreedzaam protest tijdens de nationale Sinterklaasintocht in Gouda heeft de burgemeester ons verboden onze mening kenbaar te maken in het centrum van de stad. KOZP heeft vervolgens bezwaar aangetekend tegen deze beperking op onze vrijheid van meningsuiting. Donderdag zal het bezwaar worden behandeld tijdens een hoorzitting.

KOZP wil dat duidelijk wordt dat de burgemeester ten onrechte beperkingen heeft opgelegd op ons recht tot demonstreren door ons een plaats aan te wijzen buiten het centrum, waar demonstreren geen nut zou hebben.

De hoorzitting wordt gehouden in het Huis van de Stad in Gouda, om 19.30 uur. Meer info: http://www.gouda.nl/Gemeente/Publicaties/Nieuwsberichten/Bezwaarschriftencommissie.

KOZP is een gezamenlijk initiatief van Zwarte Piet is Racisme campagne, Zwarte Piet Niet en StopBlackface. Kick Out Zwarte Piet zal vertegenwoordigd worden door Kunta Rincho en Jerry Kno’Ledge Afriyie, en wordt bijgestaan door advocatenkantoor Prakken d’Oliveira.

Meer info: KOZwartePiet@gmail.com