GershwinBonevaciaMorgen is het zover, de opening van de New Urban Café met o.a. poëzie van Beylula Yosef en Gershwin Bonevacia! Na de feestelijke opening en de borrel organiseren we om 19:30 een Afropolitan diner met twee speciale gasten over politiediscriminatie en hedendaags racisme. Deze week verscheen een onderzoek van antropoloog Mutsaers waarin hij aantoonde dat de politie discrimineert op basis van ras. In de VS hebben de dood van Trayvon Martin, Aiyana Stanley-Jones, Tarika Wilson, Eric Garner, Mike Brown, Walter Scott en vele andere Afro-Amerikanen die slachtoffer zijn geweest van politiegeweld, het probleem van anti-zwart racisme in de Verenigde Staten op pijnlijke wijze blootgelegd. Het heeft een brede beweging tot stand gebracht. Hierbij zet een nieuwe generatie Afro-Amerikanen onder de slogan ‪#‎BlackLivesMatter‬ de strijd voor gerechtigdheid, gelijkheid en menselijke behandeling van zwarte levens voort. In Nederland is er ook een beweging op gang gekomen met de strijd tegen Zwarte Piet dat slechts een symbool is van dieperliggende vormen van institutioneel racisme en discriminatie.

Onder leiding van Kiza zullen we een dialoog voeren over deze kwesties, wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen de de VS en Nederland? Welke strategieën te bedenken zijn om hiermee om te gaan en welke (beleids)oplossingen kunnen we ontwikkelen?

Er zijn nog 8 plekken beschikbaar, voor €10,- kan je aan het Afropolitan diner deelnemen. Stuur een mail naar info@nucnet.nl om je aan te melden!

Over de gasten

Ajenai Clemmons
AjenaiAjenai Clemmons is Managing Partner of The Policy Shop LLC, a global firm that consults on legislative and stakeholder outreach strategies, offers policy analysis, and executes policy events for non-profit, corporate, and public sector clients. Previously, Ajenai served five years as Policy Director of the National Black Caucus of State Legislators, a Washington, D.C.-based association of 675 African-American state legislators representing 65 million constituents. She executed over 30 policy symposia and annual conferences with twelve of those conferences occurring in partnership with Asian, Hispanic, and/or Native American state legislative caucuses. She successfully managed grant projects totaling over $2 million from foundations and corporations; streamlined organizational processes, improving efficiency, accuracy, and predictability; coordinated productive meetings between legislators, Congressional members, and The White House; and served as a key editor and writer for The Legislator magazine.Prior to the Caucus, Ajenai helped establish a municipal agency within the City & County of Denver, the Office of the Independent Monitor, which provides civilian oversight of police and sheriff Internal Affairs investigations.

 

 

MpanzuMpanzu Bamenga
“20 jaar geleden ben ik samen met mijn moeder en broer naar Nederland gevlucht. De uitdagingen waren groots. Ik ben deze vol vertrouwen aangegaan. Zo sta ik in het leven. Zo ga ik te werk. Ondanks het leven in armoede, de onzekerheid en de taalbarrière, heb ik altijd geloofd in een betere toekomst. Deze begint nu, bij jezelf en in verbinding met anderen.Als jurist op het gebied van mensenrechten streef ik naar een rechtvaardige situatie waarbij het individu centraal staat. In de politiek ga ik hetzelfde doen, met oog voor algemene belangen. Ik wil de visie van D66 Eindhoven op een bevlogen, daadkrachtige en heldere wijze uitdragen om zo draagvlak te creëren en Eindhovenaren te inspireren.”